Україна коливається між Європою та Росією у релігійних питаннях

0
90

Наближається Різдво. 25 грудня християнський світ святкує Різдво.

Але не Украіна. Навіть після агресії з боку Росіі, Украіна продовжує дотримуватися російського дискурсу у культурі(а свята-невід’ємна частина культури). Ви скажете, так то католицькі і протестантські краіни святкують Різдво 25 грудня, а православні-7 січня, в Украіні більшість населення дотримується православних традицій, тож все логічно? І будете не праві. Насправді, більшість православних Церков відзначають Різдво саме 25 грудня. Православна Церква в Греціі. Православна ж ? Відзначає саме 25 грудня. В Болгаріі Церква Православна? Еге ж. Відзначає 25 грудня. В Румунії-25 грудня.
То чи не варто Украіні у питанні спільних свят між Європою і Росією , обрати Європу, а не Росію?
Щоби не було спротиву від консервативної частини населення(а погляди , особливо у конфесійній сфері) швидко не міняються, на першому етапі, на кілька років, наприклад, влаштувати два офіційних вихідних-і 25 грудня, і 7 січня, як Вам така ідея?
Наша команда зважилася розпочати дискусію на цю тему, тож завтра, у вівторок о 19.00 у прямому ефірі “Останньоі Барикади” поговоримо разом з нашими експертами про це. Зважимо і За, і Проти.

Олександр Доній

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here