Реальна реформа правосуддя можлива лише за умови звільнення усіх суддів в Україні

0
62

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман учора, 15.09.2015 вніс до парламенту проекти постанов про обрання суддів №3105 та №3105-1.

За його словами, сьогодні чекають призначення понад 500 суддів зі списків, які почали формуватись ще з попереднього скликання, тобто за часів правління банди Януковича. Гройсман стверджує, що нібито “зобов’язаний підписати” подання.

Ні для кого не є таємницею, яким саме чином під час правління регіоналів проходило «обрання» на посади суддів. Чесний професійний юрист, без дачі хабаря у десятки (сотні) тисяч доларів або використання зв’язків із регіоналами не мав ЖОДНОГО ШАНСУ потрапити до суддівської касти. А після призначення був зобов’язаний відпрацьовувати перед своїми господарями прийняттям “необхідних” рішень.

Після Революції Гідності, за 1,5 року ДОСІ НЕ ЛЮСТРОВАНО ЖОДНОГО СУДДЮ-ВИКОНАВЦЯ ЗЛОЧИННИХ НАКАЗІВ! Рівень довіри суспільства до судів майже нульовий. Замість того, щоб ініціювати проведення відкритого та прозорого конкурсу і громадського обговорення кандидатів на обрання на посади суддів, Гройсман пробує пропихнути всіх єдиним списком за оптовими цінами. За часів Януковича це було б (як мінімум!) декілька мільйонів доларів США.

Як приклад, у цьому списку є одіозний представник «Печерського правосуддя» – Віктор Кицюк, який вірою і правдою служив/прислуговував злочинній владі та під час Революції Гідності «чесно» позбавляв за сфальсифікованими протоколами ДАІ патріотів України – учасників Автомайдану прав керування за поїздку до Межигір’я, погрожував їм та їх свідкам кримінальною відповідальністю, перешкоджав Майдану. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні за винесення неправосудних вироків і зараз прокуратура м.Києва з потугами намагається скерувати обвинувальний акт відносно Кицюка до суду.

Чому Вища рада юстиції України досі не забезпечила підготовку подань до Президента України про звільнення таких одіозних суддів як Кицюк? З підстав порушення суддею присяги, або хоча б закінчення строку, на який його обрано чи призначено.

Парламентська фракція Радикальної партії не голосуватиме за обрання жодного судді. Ми наполягаємо на тому, що єдина реальна реформа правосуддя і подолання корупції в суддівській системі можливе лише за умови звільнення УСІХ суддів в Україні. Замість них на прозорих конкурсах мають бути набрані абсолютно нові люди.

Олег Ляшко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here