Радикальна партія наполягає на членстві України в НАТО

0
81

Це Олег Ляшко. На скарги москалів мій Facebook знов заблокували:

Затверджена сьогодні на засіданні Ради нацбезпеки і оборони Стратегія національної безпеки передбачає можливість набуття членства України в НАТО. Я вітаю суттєву зміну позиції Президента Порошенка з цього питання. Бо коли ми в листопаді 2014 року працювали над текстом коаліційної угоди, саме представники Блоку Порошенка, посилаючись на позицію Президента, категорично заперечували проти включення до тексту угоди пункту про набуття членства України в НАТО. Саме навколо цього пункту тривали чи не найбільші дискусії.

Радикальна партія наполягала на чіткому фіксуванні членства України в НАТО, нас у цьому підтримувала “Самопоміч”, “Батьківщина” і “Народний фронт” погодилися з позицією БПП на загальну фразу про “європейську систему колективної безпеки”. Лише після того, як Радикальна партія і “Самопоміч” заявили про відмову підписати коаліційну угоду, якщо у ній буде відсутня норма про членство України в НАТО, представники БПП після тривалих консультацій з Президентом вимушені були погодитися на згадку про НАТО. Остаточний текст коаліційної угоди із пунктом про членство України в НАТО був підписаний представниками фракцій близько другої ночі в присутності Яценюка і Гройсмана.

P.S. Сподіваюся, Президент Порошенко так само дослухається до наших аргументів і змінить свою позицію в питанні націоналізації майна країни-агресора. Зараз Президент вважає, про що заявив мені особисто, що націоналізація буде негативним сигналом для інвесторів. Я ж вважаю, що аморально давати можливість агресору заробляти в нашій країні, щоб потім за наші ж гроші фінансувати війну проти України

(фото з ночі, коли завершували роботу над коаліційною угодою)

11201631_1146285672063828_1534167395252426981_n

Олег Ляшко