Політика дискредитації і знищення добровольчого руху

0
89

Представник адміністрації Президента України Андрій Лисенко заявив, що бійців підрозділів МВС, СБУ і ЗСУ, які знаходяться в АТО, перевірять на предмет судимостей і психічного здоров’я.

Лисенко також заявив, що слідство має відповісти на питання, як люди із судимостями потрапили до складу силових структур.

Я можу відповісти на це питання без усякого слідства, бо був безпосереднім ініціатором і учасником створення кількох добровольчих батальйонів, зокрема, Азову, України, який потім став Шахтарськом. Більше року тому, коли російські війська захопили Крим і частину Донбасу, більшість людей без судимостей – менти, прокурори, судді, сбушники – зрадили Присязі на вірність Україні та перебігли на бік ворога. Тому Україну взялися захищати прості громадяни, багато з яких були раніше судимі. Інших тоді просто не було! Більше того: я пропонував Турчинову скористатися історичним досвідом і створити штрафні батальйони із ув’язнених, які мали досвід бойових дій чи служили в армії. Після того, коли вони у боях змили б кров’ю ворога свої гріхи перед Україною, пропонувалося їх амністувати. Я був переконаний, що таких добровольців з числа ув’язнених ми могли б набрати 5-10 тисяч, а для нас тоді кожна сотня бійців була на вагу золота. Не знаю чому, але, на жаль, Турчинов не ризикнув тоді (у квітні-травні 2014 року) реалізувати цю ідею. Хоча часто судимі воювали значно краще, ніж продажні і боягузливі менти!

Що стосується психічного здоров’я захисників Вітчизни, яке збираються перевіряти в адміністрації Президента. За цим критерієм треба комісувати всю армію. Психіка у більшості бійців і командирів справді підірвана. А якою вона має бути, коли вони спостерігають за усим тим блядством, що відбувається в тилу – у той час, коли бійці віддають своє життя за Батьківщину, влада домовляється з недобитками бандою Януковича, замість одних олігархів з’являються інші, а мільйони людей зубожіють. Психічне здоров’я треба перевірити у найвищих представників влади, бо зовсім відірвалися від реалій.

І наостанок. Ті, хто зараз кошмарить добровольчі батальйони – це вороги України! Де були всі ці тилові криси-прокурори, коли судимі і психи віддавали своє життя за Україну?! Президент Порошенко має припинити ініційовану ним на виконання мінських домовленостей із Путіним політику дискредитації і знищення добровольчого руху. Добровольці врятували Вітчизну! І ще не один раз врятують, бо ми, на жаль, на порозі відновлення активних бойових дій

Олег Ляшко