Пісні Майдану й досі запалюють серця українців

0
126

Пісні, які звучали на Майдані, які Майдан любив і співав додавали нам стійкості і заряджали вірою в перемогу.

І Майдан переміг. Але ворог не заспокоївся. І наші бійці Самооборони Майдану прямо з барикад Майдану пішли на фронт, на дальні барикади Донбасу. Як і на Майдані боронити Україну, захищати нашу незалежність. Тоді бракувало всього – касок, бронежилетів, озброєння. Але з собою взяли пісні Майдану.

На фронті, під вогнем «Градів», у кривавих боях з окупантом народилися нові пісні. У війні з московським агресором Україна творить нову музику – міцну, життєствердну і переможну. І ці пісні також зброя нашої перемоги.

Сьогодні в штабі Національної гвардії України Самооборона Майдану презентувала перший диск із серії збірників «Пісні нашої перемоги «На дальніх барикадах». Пісні, які ми зібрали у нашому диску, заряджені духом боротьби і перемоги. Вони героїчні і оптимістичні.

Символічно, що серед виконавців, чиї пісні ввійшли в аудіодиск – сотник 35-ї сотні Самооборони Майдану, легендарний боєць 1-го батальйону Національної гвардії України ім. генерала Кульчицького Володимир Пастушок «Пісня» та чотовий 12-ї сотні Самооборони Майдану, також боєць (сьогодні резервіст) батальйону ім. Кульчицького Зеник.

Велика вдячність всім авторам, виконавцям, нашим побратимам, котрі творять справжню українську музику і надали свої твори для нашого диску.

Особливі вітання для неймовірної Марічки Бурмаки, у якої вчора був День Народження!

Слава Україні! Переможемо!

Аедрій Парубій