Конфлікт Росії та України йде корінням крізь сторіччя

0
174

Мда, щойно Олексій Мочанов у ефірі hromadske.tv:

– як би ви назвали цю війну?

– “это война олигархов за возможность продолжать влиять на ситуацию в стране. у них есть Путин, у нас Порошенко, быть может еще Коломойский. они воюют за сохранение влияния. а мы для них просто територия для войны”.

Знаєте, коли я спілкувався із нашими солдатами, які повернулись із полону, всі зазначали, що ця теза – головний аргумент терористів, метод вербовки полонених українців і спосіб деморалізації бійців.
Транслювати це сумнівне твердження на всю країну – якось ні разу непродумано. Це раз.

Просто нагадаю про цей текст:https://www.facebook.com/kulykromanviktor/posts/861439593924724 – як доповнення і пояснення останньої цитати Мочанова. Це два.

І навіть не знаю, чи варто почати пояснювати Олексію, що коріння цієї війни лежить набагато глибше, аніж будь-які олігархи чи політики. Різними способами і методами війна триває більше трьохсот років, а названі олігархи – всього лиш пил і перехідні фігури у масштабному процесі протистояння України з росією. Це три.

Але йому видніше. Він же волонтер і скільки всього зробив для армії, а ти хто такий?! – напишуть мені в коментарях. Ну ок, ясно.
Просто фільтруйте bullshit без скидок на авторитети. Все, чого прошу.

Роман Кулик

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here