Депутати саботують термінове скликання Верховної Ради

0
87

Сьогодні нарешті знайшов голову парламенту Володимира Гройсмана.

Кілька днів тому я письмово звернувся до нього з пропозицією невідкладно скликати позачергове засідання Верховної Ради для обговорення ситуації на Східному фронті у зв’язку із повідомленнями про демілітаризацію Широкине, а також розгляду ряду важливих законопроектів.

Події сьогоднішнього дня – обрання так званого коменданта народної ради Бесарабії, утворення в Москві “українського уряду у вигнанні” – все це продовження реалізації плану Путіна по дестабілізації ситуації в Україні. Ситуація насправді значно серйозніша, ніж здається. За видимим затишшям відбуваються події, вкрай небезпечні для майбутнього України. Відпочивати депутатам в цих умовах – надзвичайно безвідповідально і необачно.

Однак Гройсман мені повідомив, що крім депутатів фракції Самопомочі, які готові зібратися на позачергове засідання, всі інші фракції коаліції – БПП, НФ, Батьківщина – нашу ініціативу не підтримали, бо не можуть гарантувати, що зберуться депутати. Для чого обирати депутатів, які не можуть невідкладно зібратися на засідання, коли того вимагає критична ситуація?!

Фракція Радикальної партії наполягає на проведенні наступного тижня пленарних засідань парламенту з наступним порядком денним (орієнтовно):
– заслуховування інформації Президента, керівництва Міноборони і спецслужб про ситуацію на Східному фронті та протидію російським спецслужбам в Україні,
– відставка генпрокурора Шокіна,
– відставка 6 членів Конституційного суду, які в 2010 році допомагали Януковичу узурпувати владу,
– обрання нового складу Центральної виборчої комісії, нинішні підрахуї мають відповісти за фальсифікацію виборів,
– відставка уповноваженого прав людини Лутковської, яка покривала вбивства Януковича на Майдані,
– виключення зі складу парламентської делегації України в ПА ОБСЄ Нестора Шуфрича, який єдиний не голосував за визнання Росії країною-агресором, і притягнення його до кримінальної відповідальності за зраду,
– прийняття законів про Тимчасові слідчі комісії і про імпічмент Президента.

Прошу голову парламенту, президента, прем’єра і керівників фракцій коаліції підтримати нашу ініціативу про проведення пленарних засідань Верховної Ради.

Звертаюся також до громадян України – заставте працювати своїх депутатів!

Олег Ляшко