Без емоцій про Мукачево

0
84

Без емоцій.

Відбулася трагедія, внаслідок якої загинули люди. Їх ніхто не поверне їхнім рідним та близьким.

Головний тіньовий бізнес Транскарпатії – контрабанда – рано чи пізно мав вибухнути у інформпросторі. Це сталось.

Є два серйозні гравці на чорному ринку контрабасу – Балога і Ланьо. “Обоє-рябоє”. Зростання акцій Ланьо за останні місяці, перш за все, після призначення (за погодженням з Адміністрацією Президента Порошенка) начальником Закарпатської митниці корупціонера Крутяка, якому дали команду працювати виключно з Ланьо, загострило конфлікт. І, зрештою, на жаль, пролилася кров.

Читайте історію. Безкарність бандитів завжди веде до крові. І провина за це, перш за все, на плечах влади, що потурає цій безкарності.

Що насправді відбулось – має розслідувати комісія без участі зацікавлених сторін. Між тим, створення ТСК по подіям у Мукачево першим запропонував ще позавчора на ефірі депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук. Але ТСК – не панацея, а інструмент проводити розслідування публічно. Громадськість, котра до цього долучається зобов’язана перед Богом і Україною бути неупередженою і абстрагуватись від власних політичних симпатій.

Моя суб’єктивна думка, сподіваюсь, не позбавлена логіки. Хлопців з “Правого сектору”, високоймовірно, використали всліпу. Старі, прожжені багаторічними аферами і схемами, авантюристи це вміють. Однак це не знімає з хлопців долі відповідальності за те, що сталось.

Стріляти з гранатомета у мирному місті – неприпустимо. Цього не хоче ніхто. Певен, Дмитро Ярош теж не хоче, у нього в самого є діти і маленький онук. Але щонайменше дивно, коли 99% тих, хто дорікає ПС за зброю, чомусь забувають, що бійці банди Ланьо були озброєнні і стріляли так само. Хіба це не подвійні стандарти, панове любителі кинути шматок лайна у “Правий сектор”?

Різниця, правда, у тому, що бандюки Ланьо ніколи на захист України зі зброєю не стануть. На захист контрабанди – залюбки.

Трагічною ситуацією майстерно користається Банкова, аби міфами вичорнити не стільки ПС, скільки добровольчий рух як явище. Це очевидно, як двері. Люди, будьте мудріше, ви вже проковтнули міф про Однотурового. І подавились так, що огидно і досі.

Андрій Лозовий