148 днів Шокіна і таємниця золотого батона

0
85

 

“у лютому 2014 року Межигір’я захопили незаконні воєнізовані формування…”(с)
______________
Генеральна прокуратура Україна як була наскрізь корумпованим органом, який займається лише корпоративними конфліктами і політичними репресіями, так ним і залишилась, на жаль, навіть після Революції гідності.

Віктор Шокін на посаді Генпрокурора вже 148 (!) днів. Уявіть, скільки змогла б зробити за стільки часу адекватна чесна людина.

А що зробив Шокін? Тільки факти. Тотальна корупція в ГПУ продовжується. Прокурори і далі “кришують” ряд незаконних бізнесів. Репресії проти патріотів посилюється. Втечі Клюєва в ГПУ сприяли. Жоден із стовпів режиму Януковича не сидить. Жоден із вбивць Майдану не сидить. Подання на позбавлення недоторканності і притягнення до відповідальності на Бакуліна, Бойка, Льовочкіна, Вілкула – немає. На 205 окрузі, де відбуваються довибори до ВР, якраз Генпрокуратура виступає одним з виконавців фальсифікацій на користь кандидата від БПП Сергія Березенка. Слідчий ГПУ з прізвищем – яке очевидно йому дуже підходить, враховуючи рід діяльності – Шмаровоз, нахабно вилучає документи 20 кандидатів, щоб позбавити їх можливості делегувати своїх представників у ДВК.

А тепер про сьгоднішній пікет Генпрокуратури.

Понад два місяці у цій установі знаходяться матеріали по 274 кримських суддях, які присягали на вірність Україні, але продали свою честь за тридцять срібняків путінській сволоті.

Вони – зрадники, які служать окупантам.

Вони – виконують вказівки кремлівської банди в той час, коли ця банда вбиває наших Героїв і мирне населення.

Вони – чинять репресії проти патріотів України на півострові.

Вони – віджимають майно українських громадян в Криму.

Вони – вільно ходять по материковій Україні і показово фотографуються в Києві.

Шокін закриває на це очі. Вочевидь, не задарма…

За інформацією з кількох джерел, продажні кримські судді знайшли “братьев по разуму либо его отсутствию” у найвищах кабінетах ГПУ, які за добрий кеш взялись “кришувати” зрадників.

Відповідальність за це несе Генпрокурор Шокін, його перший заступник і касир Гузир. І, звісно, Президент Порошенко, який пролобіював Шокіна на посаду Генпрокурора. Як кажуть, риба гниє з голови.

Сьогодні під стінами ГПУ відбувся мітинг з вимогою негайно покарати продажних кримських суддів. З народних депутатів прийшли Георгий Логвинский, Ігор Мосійчук, Андрій Тетерук, Dmytro Linko, Olena Masorina, Олександр Дроздик, Anton Gerashchenko, Borislav Bereza і я.
______
В цей же час разом з нами під Генпрокуратурою активісти вимагали повернути вкрадене Януковичем Межигір’я. Ми їх, ясна річ, теж підтримали.

Як виявилось, арешт на це майно накладений, але за півтора роки (з них з 148 днів Генпрокурором є Шокін) досі не накладений арешт на компанію “Танталіт”, яка “МегажЫрєм” формально володіє. Клюєв свою частку де-юре продав компанії, яка тепер вимагає віддати їй об’єкт і за сприяння ГПУ намагається довести, мовляв, “у лютому 2014 року Межигір’я захопили незаконні воєнізовані формування…”. Вдумайтесь, у лютому 2014 року! Коли Янукович і його банда пролили в Києві ріки крові…
_____
Наша Радикальна партія Олег Ляшко вже тривалий час вимагає відставки Генерального прокурора України Віктора Шокіна. Збираємо за це підписи в парламенті – вже 73. Соромно за тих депутатів, які визнають некомпетентність Шокіна на посаді і відверту ганьбу його дій, але бояться підписати відповідне звернення.

До речі, а куди зник золотий батон?..

Андрій Лозовий